God fortsättning & hjälp varandra…. byt PATCHKABLAR

Hej alla..

1.     Först vill jag tacka alla som meddelar att det fungerar från alla håll i nätet. Det känns skönt att få bekräftelse på att det fungerar. Vi har ju trots allt investerat en del tid på detta. Alla har legat ute med insatserna länge, men nu kan vi äntligen börja nyttja tjänsterna i & med fibern! 🙂

2.     Det är fortfarande en del utrustning som inte är utkvitterad & hämtad…. VÄNLIGEN se till att få detta gjort nu. Så att även ni kan testa så att det fungerar. Mycket uppskattat om ni alla meddelar om det fungerar. Utav 180 medlemmar har bara några få meddelat att något krånglar. Ofta är det att man tycker sej få för låg nedladdningshastighet. Detta har oftast berott på att man kör trådlöst. Som vi ALLTID sagt så behöver man kabel för att kunna utnyttja full kapacitet med fibern.

3.      Föreningen / kassören förbereder kommande fakturering. Alla som vi saknar en fungerade e-post adress till kommer att få pappersfaktura skickad med posten, då tillkommer en fakturavgift  på 25kr per faktura.. Det kommer ett FORMULÄR under fliken FÖR MEDLEMMAR där ni kan fylla i er e-postadress.

4.      Här har ni möjlighet att HJÄLPA VARANDRA. jag föreslår att ni gör era efterlysningar på pachkablar här. Det är flera medlemmar som har beställt längre patchkablar, ni har kanske möjlighet att sälja era förkorta till någon annan. Jag menar att ni kan efterlysa & byta med varandra. Längder 11m & uppåt är nog svårare att få tag på bland våra medlemmar. Gör efterlysningen som en kommentar till detta inlägget.

7 tankar på “God fortsättning & hjälp varandra…. byt PATCHKABLAR

 1. jag har också en på 15 m. Är behov av en på 25 m / Sverker Thoresson

 2. Rättelse angående inloggning i Inteno mediabox (via 192.168.1.1): I manualen står det User: admin och Passord: admin. I min box fungerar inte det. Testa istället User: user och Passord: user. Det fungerar för mig.

 3. direktronik.se har fiberoptiska kablar i en massa olika längder, man kan dela en duplexkabel(2 kablar) om den inte finns i siplex(en kabel), singlemode 9/125 SC-SC 3mm. Såga isär hållaren med en liten bågfil och hylsan lossar och man får sedan dra isär kablarna 1 tum i taget(försiktigt) för att undvika onödig böjning. http://direktronik.se/prod/prod.asp

 4. Anders Carlsson Ljungbytorp har en 3 meters patchkabel.
  Den finns just nu hos mig.
  /Gert

 5. En fråga till övriga användare:Vi har problem med att det laggar kontakten med fiber bryts t.ex när man kollar på en film eller när man surfar även surfar med kabelkopplad dator så försvinner fiberkontakten, är det så hos fler användare jag har mailat till netatonce och väntar på svar
  Kent/Gerum

  • Jag har inga problem med förbindelsen mellan mediaenheten och fibernätet. Däremot har jag sett att hastigheten på det trådlösa nätet verkar nedstrypt i mediaenheten. Den skall jag höja framöver. TV-boxen verkar något ostabil där ljudet ibland saknas efter ett kanalbyte. Håkan/Ryk

Kommentarer är stängda.