Byte av e-postadresser

E-postadresser från bland annat Telia (adresser som slutar på …@telia.com) är knutna till ditt internetabonnemang hos dem. När man säger upp abonnemanget så upphör även e-postadressen. Därför är det bra att skaffa en ny e-postadress redan nu när det är gott om tid att meddela vänner och bekanta om adressändring.

Vi har frågat de tre internetleverantörer om vad som händer med e-postadresser vid uppsägning av abonnemangen:

  • Telia: ”Har du ett bredband som privatperson och väljer att avsluta detta avslutas även e-postadressen som ligger på abonnemanget.”
  • Tele2: ”Om man har en e-postadress från Tele2 så kommer den ej att avslutas när man avslutar bredbandet. Det kostar inget extra att ha det kvar heller.”
  • Glocalnet: ”Kunder som avslutar sina abonnemang hos oss behåller alltid sin e-post och det kostar ingenting.”

Alltså gäller detta främst er som har adresser som slutar på @telia.com.

Det finns många leverantörer av e-post som inte är knutna till abonnemang. De tre populäraste är Gmail (www.gmail.com), Windows Live Hotmail (www.hotmail.com) och Yahoo Mail (http://se.mail.yahoo.com/). De är alla gratis.

Om ni har e-post från er internetleverantör, kolla med dem vad som gäller och om ni inte får behålla adressen, skaffa en ny så fort som möjligt och använd den parallellt ett tag.

Det går även att lägga in automatiska svar på sin gamla adress under en tid (fram till abonnemanget avslutas) om att du har bytt e-post. Det går även att vidarebefordra alla mail automatiskt till den nya adressen.

Har ni frågor, så bara hör av er!

Anders Knutsson
anders_epost